Επιστημονικές Δραστηριότητες

Κοινωνικές εκδηλώσεις

Ερευνητικό Έργο

Θέματα που ενδιαφέρουν

Οδηγίες προς τους γονείς/κηδεμόνες των νοσηλευομένων παιδιών

Αγαπητέ γονέα/κηδεμόνα,

Με αίσθημα υψηλής ευθύνης και αγάπης προς τα νοσηλευόμενα παιδιά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ κατανοεί και συμμερίζεται την αγωνία σου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού σας. Να είστε σίγουροι ότι όλοι τους είναι «μαζί σας» και θα πράξουν το καλύτερο για το παιδί σας. Επειδή τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία και το νόσημα έχουν πολλές ιδιαιτερότητες σε σχέση με τους ενήλικες θα θέλαμε τη συνεργασία σας κατά την παραμονή σας στην Παιδιατρική Κλινική.

Σας παρακαλούμε για την ασφάλεια όλων των παιδιών που νοσηλεύονται να σεβασθείτε και να τηρήσετε τα παρακάτω:

  1. Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους της Κλινικής
  2. Το επισκεπτήριο επιτρέπεται καθημερινά στις 16.00-18.00 και την Κυριακή επιπλέον στις 11.00-13.00. Ένας μόνο συνοδός (γονέας) επιτρέπεται να συνοδεύει και να παραμένει δίπλα στο κάθε νοσηλευόμενο παιδί, με τη δυνατότητα να εναλλάσσεται. Δεν επιτρέπεται να παραμένουν δίπλα στο κάθε νοσηλευόμενο παιδί παππούς ή γιαγιά.
  3. Δεν επιτρέπεται να παρευρίσκονται οι συνοδοί στο θάλαμο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης-επίσκεψης (εκτός εξαιρέσεων).
  4. Σεβόμενοι το χώρο θα πρέπει να είστε ευπρεπώς ενδεδυμένοι και να φροντίζετε επιμελώς την προσωπική σας υγιεινή και του παιδιού σας (καθημερινό ντους, συχνό πλύσιμο χεριών).
  5. Οι γονείς δεν πρέπει να κοιμούνται στις νοσοκομειακές κλίνες των παιδιών.
  6. Διατηρείτε όλους τους χώρους πεντακάθαρους! Ιδιαίτερα το θάλαμό σας, το ψυγείο, την κουζίνα, τα WC. Είναι για το καλό των παιδιών σας. Μη φέρνετε μαζί σας πολλά πράγματα και μη διατηρείτε τρόφιμα μέσα στους θαλάμους. Πιθανότατα να μεταφέρετε μικρόβια σε ολόκληρη την Κλινική.
  7. Δεν επιτρέπονται στην Κλινική τα καρότσια των μικρών παιδιών, είναι φορείς μικροβίων.
  8. Φροντίζετε τα κοινόχρηστα παιχνίδια και το χώρο του Σχολείου. Θα τα χρειαστούν και άλλα παιδιά στο μέλλον. Το Σχολείο είναι μόνο για τα παιδιά. Απαγορεύεται η χρήση φαγητού και ποτών εντός του χώρου του Σχολείου.
  9. Στον κοινόχρηστο χώρο παιχνιδιού δεν πρέπει να υπάρχουν φασαρία και εντάσεις. Σεβαστείτε τον πλησίον σας και κυρίως τα νοσηλευόμενα παιδιά.
  10. Σεβαστείτε τις ώρες κοινής ησυχίας, τις ώρες ξεκούρασης και ύπνου των «γειτόνων» σας. Όλοι έχουν ανάγκη ηρεμίας.
  11. Για την αποφυγή μετάδοσης μικροβίων, να την κυκλοφορείτε χωρίς λόγο στους διαδρόμους της Κλινικής και στους λοιπούς λειτουργικούς χώρους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των ιατρικών επισκέψεων.
  12. Η ενημέρωση των γονέων πραγματοποιείται από τους θεράποντες ειδικούς παιδιάτρους της Κλινικής καθημερινά στις ώρες 13:00-14:00

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και για την τήρηση των παραπάνω που προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών σας!

Η Διευθύντρια