Επιστημονικές Δραστηριότητες

Κοινωνικές εκδηλώσεις

Ερευνητικό Έργο

Θέματα που ενδιαφέρουν

6o Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Σχολικών Νοσηλευτών - Σωστή Διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 στο σχολείο

6o Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Σχολικών Νοσηλευτών - Σωστή Διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 στο σχολείο

Η Μονάδα Σακχαρώδη Διαβήτη- Sweet Collaborative Center της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  Σπουδών «Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη» του Τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) και την Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη, διοργανώνουν Εκπαιδευτικό Σεμινάριο των Σχολικών Νοσηλευτών για τη «Σωστή Διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 στο σχολείο» με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Το σεμινάριο προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ και θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Νευροεπιστημών στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 και στις ώρες 9.30 - 15.00. Θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Κύριος στόχος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων των σχολικών νοσηλευτών για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 (ΣΔ1) στο σχολείο.

Ο ρόλος του σχολικού νοσηλευτή είναι καθοριστικός στην επιτυχή και ασφαλή ρύθμιση του διαβήτη, καθώς αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της οικογένειας του παιδιού και των εκπαιδευτικών έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή προσαρμογή του παιδιού με ΣΔ1 στο σχολικό περιβάλλον.

Ευελπιστούμε ότι το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα συμβάλλει ακόμα μια φορά ουσιαστικά στην επικαιροποίηση των γνώσεων και ενημερωτικών πληροφοριών των σχολικών νοσηλευτών για τον ΣΔ1.

Οι διοργανωτές

Ασημίνα Γαλλή - Τσινοπούλου
Καθηγήτρια Α.Π.Θ    
 Κυριάκος Καζάκος
Καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.Ε