Επιστημονικές Δραστηριότητες

Κοινωνικές εκδηλώσεις

Ερευνητικό Έργο

Θέματα που ενδιαφέρουν

actΤην Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου φιλοξένησε διαδικτυακά την 3η Ημέρα της Σχολικής Εβδομάδας Ενεργών Πολιτών “ACT - ACTive citizenship” η οποία εντάσσεται στη φάση διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ3 2017-2020 (Ενίσχυση σε θέματα μεταρρυθμίσεων πολιτικής) για το Έργο "ACT - ACTive Citizenship projects to enhance pupils΄ social and civic competences" - Project N° 582958 - EPP-1-2016-2-FR-EPPKA3-PI-POLICY.  

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν από τον Γενικό Γενικός Γραμματέα Α’/θμιας, Β’/θμιας Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αλέξανδρο Κόπτση το 12ο Δ.Σ. Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης και το 11ο Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης σε αναγνώριση των δράσεων που υλοποιούν με νοσηλευόμενους μαθητές του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ.

Δείτε το Δελτίο Τύπου

Η Καθηγήτρια Ασημίνα Γαλλή-Τσινοπούλου με τους συνεργάτες της και ο Επίκουρος Καθηγητής Αθανάσιος Τραγιαννίδης με τους συνεργάτες του είναι εκδότες ειδικών τόμων περιοδικών με υψηλό συντελεστή εμβέλειας (impact factor 4,556 και 4,621, αντίστοιχα) που πρόκειται να εκδοθούν μέσα στο 2021.

Το Παιδοδιαβητολογικό Τμήμα της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα SWEET για τον Παιδικό Διαβήτη.

Η συμμετοχή και η αρτιότητα των δεδομένων βραβεύθηκε με την 2η θέση ανάμεσα στα 10 καλύτερα Κέντρα της Ευρώπης για τον Παιδικό Διαβήτη.