Επιστημονικές Δραστηριότητες

Κοινωνικές εκδηλώσεις

Ερευνητικό Έργο

Θέματα που ενδιαφέρουν

1170x363

Η 11η Ημερίδα για την Εφηβεία, διοργανώνεται για πρώτη φορά από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Εφηβική Ιατρική και Φροντίδα Υγείας Εφήβων του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, σε συνεργασία με τη Β΄ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ, ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.
Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων στην Θεσσαλονίκη.

Η Ημερίδα στοχεύει στη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση όλων των επαγγελματιών υγείας καθώς και αυτών της σχολικής εκπαίδευσης, ψυχολογίας και κοινωνιολογίας σε θέματα σχετικά με την ολιστική προσέγγιση της εφηβικής υγείας και τις ιδιαιτερότητές της. Η Ημερίδα στοχεύει στη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση όλων των επαγγελματιών υγείας καθώς και αυτών της σχολικής εκπαίδευσης, ψυχολογίας και κοινωνιολογίας σε θέματα σχετικά με την ολιστική προσέγγιση της εφηβικής υγείας και τις ιδιαιτερότητές της. 

Τα θέματα που θα αναλυθούν στην 11η Ημερίδα αφορούν τις διαταραχές πρόσληψης τροφής φτάνοντας στα άκρα από την παχυσαρκία στη νευρογενή ανορεξία και τις επιπτώσεις αυτών στη μελλοντική υγεία των εφήβων. Για πρώτη φορά λαμβάνουν μέρος στην Ημερίδα οι φοιτητές του ΠΜΣ αναλύοντας ένα επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα αυτό της συνύπαρξης πολλών γενεών στην καθημερινότητα και στην εργασία καθώς και στο χάσμα των γενεών. Η διάλεξη από προσκεκλημένη ομιλήτρια αφορά μια διαχρονική αναφορά στην πλούσια λογοτεχνία για την εφηβεία. 

Η 11η Ημερίδα θα γίνει υβριδικά και απευθύνεται σε παιδιάτρους, γενικούς γιατρούς, άλλους επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, φοιτητές ιατρικής - ψυχολογίας - παιδαγωγικής αλλά και σε οποιονδήποτε επιστήμονα ασχολείται με τον έφηβο.

Δείτε την αφίσα της Ημερίδας
Δείτε το Πρόγραμμα της Ημερίδας